December 5, 2023

Hyvän elämän peruspalikoita (kurssi)

Millaista on hyvä elämä? Miten kärsimykseen kannattaisi opetella suhtautumaan? Oletko kuullut trauman jälkeisestä kasvusta? Millainen ihminen kukoistaa? Millaiset ihmiset ovat onnellisia? Voiko onnellisuutta oppia? Kukoistatko sinä ja oletko onnellinen? Voisinko minä kukoistaa ja olla onnellinen?

Jokaisella ajattelijalla on ollut oma vastauksensa Sokrateen kysymykseen ”Miten meidän tulisi elää”. Länsimainen tutkimus alkoi toden teolla tutkimaan onnellisuutta positiivisen psykologian piirissä 2000-luvun alussa. Sekä ikivanha elämänviisaus idästä että antiikin ajan filosofit että länsimainen tutkimus ovat tulleet siihen tulokseen, että onnellisuutta voidaan lisätä harjoittelemalla. Miten? Jos kiinnostuit saamaan vastauksia, osallistu kurssille ja löydä elämääsi muuttavia oivalluksia.  Lista kurssikertojen aihepiireistä löytyy tästä.

Tämä kurssi tai opintopiiri sai kesällä 2020 paljon kiitosta. Pidän opintoryhmää mielelläni uudelleen. Ota yhteyttä (eija (at) eijasoini.net +358 400 706 322), jos haluat järjestää opintopiirin tai pyytää minua vierailemaan jo-olemassa olevaan ryhmään. Tapaamiskertoja on seitsemän ja ryhmä voi toimia myös online. Jokaiseen teemaan littyy kurssikerroilla itsenäisesti tehtäviä harjoituksia, joiden sisältöä voi jakaa muiden kanssa (luottamuksellisesti) tai pitää omana tietonaan.